Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 250.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1XXIX Torneo Internacional de Ajedrez GM Carlos Torre Repetto In Memoriam Magistral MEX
2 Минути
23. Memorijalni brzopotezni turnir "Moma Vucicevic 2017" - NEZVANICNA LISTA SRB
3 Минути
319. Activity-Cup AUT
4 Минути
4I IRT Ajedrez RAPIDO Dosquebradas - Camara de Comercio - COL
4 Минути
5XXV IRT da Hebraica BRA
6 Минути
6Županijsko natjecanje ŠSD-a OŠ Brodsko-posavske županije Djevojčice 2017/2018 CRO
7 Минути
7Županijsko natjecanje ŠSD-a OŠ Brodsko-posavske županije Dječaci 2017/2018. CRO
7 Минути
8CLASSIFICATION FOR IV CATEGORY 1 ARM
7 Минути
9CLASSIFICATION FOR IV CATEGORY 2 ARM
8 Минути
10Першість Школи "ЄВШАН" - 2017 Львів UKR
9 Минути
11Namakkal District Selection for TN State Chess Championship Tournament 2018 Contact : S. Gnanasekaran 94435 30495 & SV. Iyyeppan 94880 39199 IND
11 Минути
12Блиц-турнир ЭНП-2. Школа Карпова RUS
22 Минути
13XXIX Torneo Internacional de Ajedrez GM Carlos Torre Repetto In Memoriam Sub12 MEX
24 Минути
14SAKARYA KÜÇÜKLER İL BİRİNCİLİĞİ 10 GENEL TUR
26 Минути
15Colegio de Sta. Ana de Victorias Festival of Chess Mixed 14 and Under PHI
27 Минути
16XXIX Torneo Internacional de Ajedrez GM Carlos Torre Repetto In Memoriam Mérida MEX
27 Минути
17Rilton Elo 2017/2018 SWE
30 Минути
18XXIX Torneo Internacional de Ajedrez GM Carlos Torre Repetto In Memoriam Yucatán MEX
30 Минути
19Rilton Cup 2017/2018 SWE
36 Минути
20GIẢI CỜ VUA HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NỮ 13-14 TUỔI VIE
39 Минути
21GIẢI CỜ VUA HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NỮ 11-12 TUỔI VIE
39 Минути
22GIẢI CỜ VUA HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NỮ 9-10 TUỔI VIE
39 Минути
23GIẢI CỜ VUA HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NỮ 7-8 TUỔI VIE
39 Минути
24II Campeonato Provincial por equipos de colegios de Albacete Federación de Ajedrez de Castilla-La Mancha - IMD Albacete - Rotary Albacete ESP
39 Минути
25GIẢI CỜ VUA HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NAM 13-14 TUỔI VIE
39 Минути
26GIẢI CỜ VUA HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NAM 11-12 TUỔI VIE
40 Минути
27VI Torneio Reitor Onofre Lopes 2017 BRA
40 Минути
28GIẢI CỜ VUA HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NAM 9-10 TUỔI VIE
41 Минути
29GIẢI CỜ VUA HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NAM 7-8 TUỔI VIE
41 Минути
30Circuito Rápido CXSSP 2017 4º Etapa Válido para rating FIDE Rápido BRA
41 Минути
31GIẢI CỜ TƯỚNG HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NỮ 13-14 TUỔI VIE
42 Минути
32I Open Internacional EXPONADAL (FIDE 164169) ESP
43 Минути
33GIẢI CỜ TƯỚNG HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NỮ 11-12TUỔI VIE
43 Минути
34Турнир "Юные надежды" в ШК "Интеллект".Рапид. 10.12.2017 RUS
43 Минути
35Внутриклубный турнир ЛЮСШ Старт на звание Таноса RUS
43 Минути
36GIẢI CỜ TƯỚNG HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NỮ 9-10 TUỔI VIE
43 Минути
37Внутриклубный турнир ДЮСШ СТарт на звание Таноса, среди старшаков. RUS
44 Минути
38December International Sharjah CH. 2017 UAE
44 Минути
39GIẢI CỜ TƯỚNG HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NỮ 7-8 TUỔI VIE
44 Минути
40GIẢI CỜ TƯỚNG HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NAM 13-14 TUỔI VIE
45 Минути
41GIẢI CỜ TƯỚNG HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NAM 11-12 TUỔI VIE
46 Минути
42VERANO TREBEJOS 2018 URU
46 Минути
43GIẢI CỜ TƯỚNG HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NAM 9-10 TUỔI VIE
47 Минути
44Турнир начинающих 2009г.р. и старше 25.11 RUS
47 Минути
45SCOL Desember Edition INA
48 Минути
46GIẢI CỜ TƯỚNG HỌC SINH QUẬN HAI BÀ TRUNG NĂM HỌC 2017-2018_NAM 7-8 TUỔI VIE
50 Минути
47Турнир посвященный Дню независимости РК (14-22 декабря) KAZ
52 Минути
48Laos International Open Chess Championship 2018 LAO
53 Минути
49GIẢI CỜ VUA QUÂN ĐỘI MỞ RỘNG LẦN THỨ 10_CỜ CHỚP_NHÓM OPEN VIE
53 Минути
50GIẢI CỜ VUA QUÂN ĐỘI MỞ RỘNG LẦN THỨ 10_CỜ CHỚP_NHÓM U11 VIE
54 Минути
Advertisement